24.3 C
Άγιος Νικόλαος
17 Αυγούστου 2022
Ξενοδοχοϋπάλληλοι Συνεντεύξεις

Αποχαιρετιστήρια συνέντευξη στο filoxenianews του Πρόεδρου του Συνδέσμου ξενοδοχοϋπάλληλων Ν. Λασιθίου κ. Μιχάλη Γαρεφαλάκη

Τέλος εποχής για τον επί 20 συναπτά χρόνια Πρόεδρου του Συνδέσμου ξενοδοχοϋπάλληλων Ν. Λασιθίου κ.Μιχάλη Γαρεφαλάκη λόγω συνταξιοδότησης

Το Δ.Σ του Συνδέσμου  Υπαλλήλων  Ξενοδοχείων  Ν. Λασιθίου,στη  συνεδρίαση  του στις 24/09/21 αποφάσισε ομόφωνα και  σύμφωνα  με το καταστατικό  να συγκληθεί η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση των μελών  την Κυριακή 03 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Ν. ΛασιθίουΛευκών Ορέων 03 Αγ. Νικόλαος   Σε περίπτωση μη απαρτίας ( οριστική )την επόμενη Κυριακή 10/10/21 την ίδια ώρα.Η ημερήσια διάταξη είναι η εξής :α) Διοικητικός απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ.  – Πρόγραμμα Δράσης.β) Οικονομικός απολογισμός – Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.γ) Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.

Σε αποχαιρετιστήρια συνέντευξη που παραχώρησε στο filoxenianews.gr ο κ. Γαρεφαλάκης, απάντησε στις ερωτήσεις μας, για τα πεπραγμένα ενός απο τους μακροβιότερους προέδρους σε σωμάτιο στην Ελλάδα. Για το παρελθόν και το μέλλον του συνδικαλισμού σε ένα κλάδο που αποτελεί το Α και το Ω της οικονομίας της χώρας. Σε ένα Νόμο που μεγάλο μέρος του πληθυσμού βιοπορίζεται απο τον τουρισμό!

  •  Κ. Γαρεφαλάκη  πόσα  χρόνια διετελέσατε πρόεδρος Συνδέσμου ξενοδοχοϋπάλληλων Ν. Λασιθίου;

Από το 2021 έως και σήμερα, δηλαδή επί 20 συναπτά έτη. 20 χρονιά με εντάσεις, αντιπαραθέσεις, αγώνες, επιτυχίες, απογοητεύσεις. Πολλά συναισθήματα, ειδικά όταν έχεις να υπερασπιστείς τα δικαιώματα τόσων συνάδελφων.

  • Ποιο θεωρείτε ότι ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα σας ως πρόεδρος;

Αυτό που ήταν πραγματικά επιτυχία ήταν η τοπική σύμβαση που είχαμε στο Λασίθι, που ήταν πανελλαδικά η καλύτερή για πολλά χρονιά.

  •  Ποιος στόχος σας έμεινε ανεκπλήρωτος;

Αυτό που με πίκρανε πολύ είναι που φέτος δεν καταφέραμε να υπογράψουμε την τοπική σύμβαση. Ο λόγος είναι ότι οι ξενοδόχοι δεν έχουν σωματείο, οπότε δεν υπήρχε κάποιος να τους εκπροσωπεί, ώστε να υπογραφεί η σύμβαση.

  • Τόσα χρόνια στο συνδικαλισμό, τι χάσατε και τι κερδίσατε;

Αυτό που έχασα είναι ο προσωπικός μου χρόνος. Ο χρόνος με την οικογένειά μου. Χρειάζεται βλέπεις να αφιερώσεις πολύ χρόνο όταν εκπροσωπείς ένα τόσο μεγάλο σωματείο. Το τηλέφωνο ήταν ανά πάσα ώρα και στιγμή ανοιχτό, να ακούω τα προβλήματα και να βρίσκω άμεσα λύση. Δεν είχαμε ωράριο ούτε γραφείο. Δουλεύαμε και συγχρόνως προσπαθούσαμε να εξυπηρετούμε τους συναδέλφους μας. 

Αυτό που κέρδισα ήταν η ικανοποίηση όταν από τους αγώνες βγαίναμε κερδισμένοι. Γνώρισα αξιόλογους ανθρώπους ανά την Ελλάδα και ανταλλάξαμε απόψεις.

  • Ποια είναι η γνώμη σας για τη νέα γενιά που δεν ασχολείται με τον συνδικαλισμό

Η νέα γενιά έχει αξιόλογους ανθρώπους, μορφωμένους, παιδιά της τεχνολογίας που έχουν τα εφόδια που εμείς δεν είχαμε. Εγώ ένας σερβιτόρος ήμουνα και ασχολήθηκα με τον συνδικαλισμό. Με μεράκι και με τα χρόνια  έμαθα και απέκτησα εμπειρία. Έμαθα να είμαι ευέλικτος, όπως χρειαζόταν, λιτός και κατανοητός στους ανθρώπους. Ήμουν ο εαυτός μου.Εγώ θα συμβούλευα τους νέους να συμμετέχουν στον συνδικαλισμό , να αγωνίζονται, για να κατακτήσουν ένα καλύτερο αύριο. Εμείς αγωνιστήκαμε δεν μας δόθηκε τίποτα. Εγώ δούλευα (το λέω γιατί μερικοί νομίζετε ότι εμείς είμαστε μισθωτοί στο σωματείο και απλά ήθελα να το αναφέρω). Όχι παιδιά ό,τι κάναμε το κάναμε από μεράκι και από διάθεση για προσφορά. Η αμοιβή μας ήτανε όταν πετυχαίναμε τους στόχους μας με γνώμονα πάντα τα συμφέροντα των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Τίποτα δεν χαρίζεται στη ζωή όλα κατακτώνται με πείσμα, επιμονή και θέληση. 

  • Τι θα συμβουλεύατε μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας το νέο συμβούλιο

Όσο για το νέο συμβούλιο θα συμβούλευα να συνεχίσει τους αγώνες με ζήλο, ώστε να επιβιώσει αυτός ο κλάδος.Καλή συνεργασία να έχουν μεταξύ τους, εμείς το είχαμε αυτό και είναι σημαντικό. Ό,τι χρειαστούν θα είμαστε δίπλα τους να τους βοηθήσουμε με τη πείρα που έχουμε. Καλή συνέχεια σε όλους. Πάντα επιτυχίες να έχει ο κλάδος μας. Ευχαριστώ όλο το συμβούλιο και τους συναδέλφους που με εμπιστεύτηκαν τόσα χρόνια. Ευχαριστώ τον επόπτη εργασίας που είχαμε μια άψογη συνεργασία , το Εργατικό Κέντρο και τη Νομική Σύμβουλο Σοφία Μακατουνάκη.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Facebook και στο Twitter

Δείτε ακόμα

Γ. Λογιάδης: Να κηρυχθεί υποχρεωτική η νέα τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας ν. Ηρακλείου

Ν. Π.

Τουρισμός: Οι μεγαλύτερες ελλείψεις παρουσιάζονται σε καμαριέρες με 7.303 κενές θέσεις

Γ. Π.

ΠΟΕΕΤ: Επιστολή απόγνωσης των εποχικά εργαζόμενων στον πρυθυπουργό

Ν. Π.

ΠΟΕΕΤ: Χαιρετίζουμε την υπογραφή ΚΣΣΕ στην Σητεία

Ν. Π.

ΠΟΕΕΤ: Αύριο όλοι στις συγκεντρώσεις

Ν. Π.

Αγαπάς την Βρετανία; Τουριστική απόδειξη!

Μ. Τ.
φορτώνει....