19.9 C
Άγιος Νικόλαος
6 Ιουνίου 2023
Δημοφιλή Τουρισμός

Ανθίζει η τουριστική περίοδος για τα ακριτικά νησιά Χάλκη, Σύμη, Ηρακλειά και Κίμωλο

Με πληρότητα στα καταλύματα που αγγίζει το 100% για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, κρατήσεις που έχουν γίνει ήδη και για το 2024, τουρίστες που επιλέγουν ακόμα και από τον Μάρτιο να επισκεφθούν τα ακριτικά ελληνικά νησιά και ραγδαία αύξηση των τουριστικών καταλυμάτων, χάρη στην εντυπωσιακή ζήτηση, οι κάτοικοι της Χάλκης, της Σύμης, της Ηρακλειάς και της Κιμώλου, μιλούν για μια τουριστική περίοδο δίχως προηγούμενο, που έχει ξεπεράσει κατά πολύ τη χρονιά του 2019, που θεωρείται σταθμός για την τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Χάλκη: Κρατήσεις και για το 2024

«Δεν υπάρχει πλέον κανένα διαθέσιμο κατάλυμα για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο στη Χάλκη», επισημαίνει, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Χάλκης Άγγελος Φραγκάκης και σημειώνει πως φέτος, για πρώτη φορά, ξεκίνησε πολύ νωρίτερα η τουριστική περίοδος και θα διαρκέσει μέχρι και τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τις κρατήσεις που ήδη έχουν γίνει.

«Είναι η καλύτερη χρονιά μας, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για το νησί μας και έχει γίνει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Από τον Απρίλιο δεχόμαστε ήδη τουρίστες φέτος. Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Βρετανοί και πολλοί Αυστραλοί έχουν επισκεφθεί ήδη τη Χάλκη και ξεκίνησαν από νωρίς και οι κρατήσεις για το 2024», τονίζει, ιδιαίτερα ικανοποιημένος.

Κίμωλος: Τουριστική περίοδος 6 μηνών

Από τον Ιανουάριο ακόμα είναι κλεισμένα για φέτος τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στο νησί, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κιμώλου Κωνσταντίνος Βεντούρης. «Πολύ δύσκολο να βρει κάποιος να μείνει στην Κίμωλο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Πριν από μερικά χρόνια δεν είχε μεγάλη διάρκεια η τουριστική περίοδος στο νησί μας, με δυσκολία έφτανε τον ενάμιση μήνα, πλέον κάνουν διακοπές στην Κίμωλο από τον Μάιο αλλά και τον Σεπτέμβρη, Οκτώβρη που είναι ιδανικά για το νησί μας», διευκρινίζει.

«Ο βασικός στόχος μας είναι να προσφέρουμε ποιοτικές διακοπές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και όχι ποσοτικές. Διαθέτουμε ένα παραδοσιακό, παρθένο περιβάλλον, μοναδικής ομορφιάς που επιδιώκουμε να το διατηρήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», υπογραμμίζει.

Ηρακλειά: Τουρίστες από το Πάσχα

Έχει ξεκινήσει πολύ νωρίς φέτος ο τουρισμός στο νησί, για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι ήδη όλα κλειστά. Είναι με διαφορά η καλύτερη χρόνια μας, περιπατητές και ζευγάρια έχουν έρθει για διακοπές στην Ηρακλειά από το Πάσχα», τονίζει ο δήμαρχος Ηρακλειάς Δημήτρης Γαβαλάς και εξηγεί πως φέτος προστέθηκαν 30 δωμάτια στο νησί, καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Συνολικά υπάρχουν 200 δωμάτια με 500 κλίνες για να εξυπηρετήσουμε τους επισκέπτες του νησιού, λέει.

Σύμη: Αφίξεις από τις 12 Μαρτίου

Με τριαντάφυλλα και αναμνηστικά, ο δήμος της Σύμης υποδέχθηκε στις 12 Μαρτίου το πρώτο γκρουπ Ινδών τουριστών που επισκέφτηκε το νησί τους, για τη νέα τουριστική σεζόν του 2023.

«Στο πλαίσιο του προγράμματος Ρόδος 5-0, με το οποίο προωθούνται τουριστικά πακέτα σε αγορές καινούριες για τα νησιά μας, όπως Ινδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Βραζιλία, Λατινική Αμερική, ήδη έχουν γίνει περίπου 1200 κρατήσεις», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Σύμης Νικήτας Γρύλλης.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

πηγή:ertnews

Δείτε ακόμα

Tουρισμός: Η Ολλανδία τοποθέτησε στην πορτοκαλί κατηγορία τα ελληνικά νησιά

Γ. Π.

Τουρισμός: Από τον Ιούνιο στην Ελλάδα οι Βρετανοί

Γ. Π.

Πώς θα λειτουργεί το «πράσινο πιστοποιητικό» της Ε.Ε.; – Το Politico απαντά σε 12 ερωτήσεις

Γ. Π.

Τουρισμός: Ποσό έχει επηρεάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία τις κρατήσεις

Γ. Π.

Airbnb: Ευχή η κατάρα για τις τοπικές κοινωνίες

Γ. Π.

Η Κρήτη ταξίδεψε στη Λυών

N. K.
φορτώνει....