Ξενοδοχεία Ξενοδοχοϋπάλληλοι Τουρισμός

Ανοίγει σήμερα πειραματικά ο τουρισμός για επισκέπτες από ΕΕ και άλλες 5 χώρες

H Ελλάδα ξεκινάει να υποδέχεται τουρίστες στο πλαίσιο ενός πειραματικού σχεδίου, το οποίο προβλέπει να επιτραπεί η είσοδος στην χώρα επισκεπτών από την Ε.Ε και άλλες πέντε χώρες.

Ειδικότερα, οι πολίτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα μέσω των αεροδρομίων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Ρόδου, της Κω, της Μυκόνου, της Σαντορίνης, της Κέρκυρας, και από δύο συνοριακές διαβάσεις.

Σήμερα επίσης λήγει η σχετική notam της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας η οποία επέτρεπε να πραγματοποιούνται μόνο οι αναγκαίες αεροπορικές πτήσεις εσωτερικού.

Οι τουρίστες θα μπορούν τα έρθουν στην Ελλάδα, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να μείνουν σε καραντίνα υπό την προϋπόθεση όμως, ότι είτε θα έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, είτε θα έχουν στα χέρια τους αρνητικό τεστ 72 ωρών ή να έχουν ανοσία, εξαιτίας του ότι έχουν νοσήσει με covid-19.

Το άνοιγμα αυτό πάντως έχει πιλοτικό χαρακτήρα, προκειμένου να διαπιστωθούν αδυναμίες, κενά ή λάθη και να διορθωθούν. Επισήμως η φετινή θερινή τουριστική σεζόν στην Ελλάδα θα ξεκινήσει στις 14 Μαΐου του 2021.

Παράγοντες του τουριστικού κλάδου με δηλώσεις τους αναμένουν ουσιαστικό άνοιγμα του τουρισμού με καλή ροή επισκεπτών από τον Ιούνιο και μετά. Όπως δήλωσε και ο  Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κος Γιάννης Ρετσος «Τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν όταν αρχίσουν να βλέπουν πιθανότητα να έχουν δουλειά. Το βλέπω αυτό το πράγμα μετά τον Ιούνιο. Δηλαδή από τα τέλη Μαΐου αρχές Ιουνίου, θα αρχίσουν να ανοίγουν ξενοδοχεία και ανάλογα με τη δουλειά, διότι και όλα θα γίνουν σε στάδια, μην περιμένετε να πατηθεί ένα κουμπί»

Με τις ελπίδες φετος, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση το πρώτο 4μηνο του έτους, οι υψηλότεροι στόχοι για τον τουριστικό κλάδο στην χώρα μας αφορούν στο 2ο εξάμηνο, με τα έσοδα να υπολογίζονται μεταξύ του 40% με 50% του 2019. 

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News
Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News

 

Δείτε ακόμα

WTTC: Η ζήτηση για ταξίδια φέτος θα είναι μεγαλύτερη από ποτέ

Γ. Π.

ΠΟΕΕΤ: Απολογισμός κινητοποίησης 9/11/21

Γ. Π.

Ξενοδοχοϋπάλληλοι Ρόδου: Νέα Σύμβαση Εργασίας

N. K.

ΠΟΕΕΤ: Η κυβέρνηση αρνείται την οποιαδήποτε στήριξη στους εργαζόμενους του επιστισμού – τουρισμού

Γ. Π.

Μανώλης Βαρκαράκης – Πρόεδρος ξενοδόχων Αγίου Νικολάου Κρήτης: «Θα το παλέψουμε για την οικονομία της Ελλάδας ρε γαμώτο!»

Γ. Π.

Χότζογλου στο OPEN: Φέρνουν 80.000 εργαζόμενους από τρίτες χώρες για να εργαστούν στον τουρισμό

Γ. Π.
φορτώνει....