Ξενοδοχοϋπάλληλοι Τουρισμός Φορείς

Ανακοίνωση Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου για την μη υπογραφή “τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στο Νομό Ηρακλείου μεταξύ ξενοδόχων και ξενοδοχοϋπαλλήλων για την υπογραφή νέας τοπικής κλαδικής σύμβασης εργασίας. Από την πλευρά τους οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δηλώνουν αποφασισμένοι να πετύχουν την υπογραφή της σύμβασης, ενώ οι ξενοδόχοι επικαλούνται την λήξη της θητείας του ΔΣ του συλλόγου τους, ως την αιτία της μη υπογραφής.

Η πλευρά των ξενοδόχων χθες εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση προς τον πρόεδρο των ξενοδοχουπαλλήλων:

“Αξιότιμο Κύριο
Νίκο Κοκολάκη
Πρόεδρο Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων
Νομού Ηρακλείου

Αγαπητέ πρόεδρε,
Όπως ίσως γνωρίζεις, το παρόν διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης ξενοδοχείων  Ηρακλείου έχει ολοκληρώσει τη θητεία του. Υπό το παρόν καθεστώς δεν νομιμοποιούμαστε να υπογράψουμε καμία πρόσθετη πράξη και αυτό συμπεριλαμβάνει και τις συμβάσεις εργασίας. Με αίσθημα ευθύνης, αλλά και ουσιαστική διάθεση στήριξης των εργαζομένων μας,  τοποθετηθήκαμε δημόσια για την υιοθέτηση της εθνικής κλαδικής συμβάσεις εργασίας, γνωρίζοντας ότι την συνυπογράφεις ως αντιπρόεδρος της ΠΟΕΕΤ. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους και σε σένα προσωπικά και πιστεύουμε ότι με την δημόσια τοποθέτησή μας το πράξαμε και σε αυτήν την περίπτωση. 
Με το πέρας των περιοριστικών μέτρων θα συγκαλέσουμε γενική συνέλευση και εκλογές. Θα παραδώσουμε, ως οφείλουμε, όλα τα πεπραγμένα του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου για να μπορέσει να ολοκληρώσει η και να εξελίξει το έργο που αφήνουμε. 
Με την ευκαιρία θυμίζω για άλλη μία φορά ότι το 2020 ήταν μία καταστροφική χρόνια για όλους μας, με απώλειες τζίρου σχεδόν 80%. Πρέπει, μαζί, να συνεχίσουμε για μία δίκαιη και σωστή, από κάθε άποψη, μισθολογική βάση στην οποία το κράτος να μην στερεί το δικαίωμα σε εμάς να αμείβουμε καλύτερα και σε εσάς να αμείβεστε καλύτερα.  Εισφορές και κρατήσεις παραμένουν το κύριο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με τρόπο που να αλλάζει σημαντικά τα δεδομένα για τον κάθε εργαζόμενο. 
Αναμένοντας τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα του τουρισμού, εύχομαι μία σημαντικά καλύτερη σεζόν και υπόσχομαι να σταθούμε κοντά σας στις μάχες που θα δοθούν για το υπόλοιπο της πανδημίας. 
Για την Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου
Ο πρόεδρος 
Νίκος Χαλκιαδάκης”.

Δείτε ακόμα

Β. Κικίλιας – Βιώσιμος Τουρισμός στην Ελλάδα: Εδώ είναι το ταξίδι!

Γ. Π.

Ρέτσος: Ανέλπιστο τουριστικό ρεύμα από ΗΠΑ – Τι πρέπει να γίνει με Βρετανία

Γ. Π.

Χάρης Θεοχάρης: Με το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού η Ενωμένη Ευρώπη κάνει άλμα προς τα εμπρός

Γ. Π.

Ετήσιο συνέδριο DRV-Costa Navarino

N. K.

Thessaloniki Wine Selfie-Η Θεσσαλονίκη πλημμυρίζει από κρασί

N. K.

Tουρισμός: Η Ολλανδία τοποθέτησε στην πορτοκαλί κατηγορία τα ελληνικά νησιά

Γ. Π.
φορτώνει....