15.4 C
Άγιος Νικόλαος
24 Μαρτίου 2023
Δημοφιλή Ξενοδοχεία

49η Ετήσια Γενική Συνέλευση της EHMA: Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το μέλλον της φιλοξενίας

Η ανάγκη να αναπτυχθεί μια πιο ολιστική προσέγγιση στην πολυτελή φιλοξενία και να παρακινηθούν νέα ταλέντα να αναλάβουν το επάγγελμα, επισημάνθηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του ολοκληρωμένου προγράμματος που ετοιμάστηκε για την ομάδα των Γενικών Διευθυντών των πιο διάσημων ευρωπαϊκών ξενοδοχείων που συγκεντρώθηκαν στο Four Seasons Hotel Ritz στη Λισαβόνα από 10 έως 12 Φεβρουαρίου για την 49η ετήσια Γενική Συνέλευση της EHMA.

«Αν και η φιλοξενία έχει αποδείξει την ανθεκτικότητά της και ανακάμπτει αναμφίβολα παγκοσμίως μετά την πανδημία» ανέφερε ο Πάνος Αλμυράντης, Πρόεδρος EHMA, Εθνικός εκπρόσωπος EHMA Ελλάδας & Κύπρου και GM του Grand Hyatt Athen, και συνεχίζει, «είμαστε αντιμέτωποι σήμερα με νέες σοβαρές προκλήσεις, δηλαδή έλλειψη νέων ταλέντων, αυξανόμενο κόστος ενέργειας, πληθωρισμός.
Τα πολυτελή ξενοδοχεία πρέπει να προσαρμοστούν και να επανεξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούνται: Να τοποθετούν την ευημερία των επισκεπτών στο κέντρο, να παρέχουν τοπικές εμπειρίες, να βελτιώνουν την ανθρώπινη επαφή και προσοχή στη λεπτομέρεια, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να επανασχεδιαστεί η στάση απέναντι στην οργάνωση της εργασίας σε ένα πιο ευέλικτο σύστημα. Αυτός είναι και ο σκοπός των Γενικών Συνελεύσεων που συγκεντρώνουν μέλη κάθε χρόνο σε διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη, προκειμένου, να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες και να αντλήσουν έμπνευση για το μέλλον από καταξιωμένους ομιλητές που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτισμούς και επαγγέλματα».

Τρία διάσημα βραβεία απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια του εκπληκτικού γκαλά δείπνου λήξης στην υπέροχη αίθουσα χορού Pedro Leitão: Η Emmy Stoel, Γενική Διευθύντρια του Sofitel Legend The Grand Amsterdam, εξελέγη European Hotel Manager of the Year 2023. Ο Giuseppe Rossi, General Manager Hotel Royal Splendide Lugano ήταν ο νικητής του EHMA Sustainability Award by Diversey 2023 και ο José Colomar, ιδιοκτήτης του Hotel Royal Plaza στην Ίμπιζα, έλαβε το Hans Koch Lifetime Achievement Award 2023.

Προκειμένου να εμπνεύσει τους νέους να εισέλθουν σε ένα επάγγελμα στον κλάδο της φιλοξενίας, η EHMA συνεργάζεται με κορυφαίες διεθνείς ξενοδοχειακές σχολές όπως η École Hôtelière de Lausanne και η Nolan Cornell. Η Ομάδα Young EHMA 2023 συμμετείχε σε μια συνάντηση εργασίας με επικεφαλής τον Ian Millar, Senior Lecturer Hospitality Technology Strategy στο École Hôtelière de Lausanne. Η ομάδα αποτελείται από νέους ξενοδόχους, που παρουσιάζονται από τις διάφορες αντιπροσωπείες, με συγκεκριμένο επίπεδο εμπειρίας (junior managers/department heads) στους οποίους προσφέρεται η ευκαιρία να συμμετάσχουν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της EHMA. Επίσης, σε μια μικρή ομάδα άξιων φοιτητών του EHL ανατέθηκε μια διατριβή με τίτλο «Είναι ο Γενικός Διευθυντής Ξενοδοχείου μια ονειρεμένη δουλειά για το μέλλον». Εκπροσωπώντας την ομάδα, η Héloise Gauthier ήταν παρούσα για να αναφέρει τα ευρήματα.

Ένα από τα κυριότερα σημεία της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης ήταν η απονομή του επίτιμου μέλους στην Johanna Fragano για την ανεκτίμητη προσφορά της στον Σύλλογο.

Παρουσιάστηκαν και έγιναν επίσημα 18 νέα μέλη, ένδειξη σημαντικής αύξησης των μελών, που πλέον ανέρχονται σε 400. «Παρά τα δύσκολα χρόνια», λέει ο Πρόεδρος Πάνος Αλμυράντης, «η αίσθηση του ανήκειν υπερίσχυσε των δυσκολιών».

Ανακοινώθηκαν επίσης οι νικητές του EHMA Best Practices 2022 “Talent Retention and Human Culture”: Στράτος Πατσάκης, Minos Beach Art Hotel στην Κρήτη και Pedro Pinto, Corpo Santo Hotel Lisbon.

Ένα κοκτέιλ καλωσορίσματος και ένα δείπνο με ζωντανή μουσική έκλεισε την ημέρα στο Pátio da Galé, έναν εντυπωσιακό χώρο που βρίσκεται κάτω από τις ιστορικές στοές σε μια από τις πιο εμβληματικές πλατείες της πόλης, την Praça do Comércio.

google news

Η Εκπαιδευτική Ημέρα στις 11 Φεβρουαρίου άνοιξε με το χαιρετίσμο του Δημάρχου της Λισαβόνας, κ. Carlos Moedas, ο οποίος ενέπνευσε το κοινό μοιράζοντας με αυτό τα όνειρά του για το μέλλον της πόλης.

Ο Simon Casson, Πρόεδρος Hotel Operations EMEA στο Four Seasons Hotels & Resorts, μίλησε για την επιθυμία να επιδιώξει την αριστεία με πάθος και αποφασιστικότητα, ενώ μοιράστηκε αναμνήσεις από τη ζωή και την καριέρα του.

Αν και το ανθρώπινο άγγιγμα αποτελεί προϋπόθεση για την πολυτελή φιλοξενία, την ίδια στιγμή η Τεχνητή Νοημοσύνη κάνει ένα τεράστιο βήμα μπροστά, όπως περιγράφεται από τη Manuela Veloso, επικεφαλής της JP Morgan Chase AI Research. Το θέμα του αναπόφευκτου των αλλαγών αυτή τη στιγμή στην ιστορία αναφέρθηκε από τον Frank Theis, Chief Customer Officer της Diversey, ενώ ο Lorenzo Montagna, Founder Second Star VR, διευκρίνισε τι είναι το Metaverse και γιατί είναι σχετικό με τον κλάδο των ταξιδιών και της φιλοξενίας.

Η ενέργεια, ένα άλλο καυτό θέμα της στιγμής, ήταν το θέμα της Vera Pinto, Μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της EDP – Energias de Portugal. Οι αρχιτέκτονες Artur Miranda και Jacques Bec από το Oito em Ponto, συζήτησαν τους καλύτερους τρόπους εκσυγχρονισμού μιας ιστορικής διακόσμησης ξενοδοχείου διατηρώντας παράλληλα την ατμόσφαιρα του, όπως αποδεικνύεται από την εργασία τους για την ανακαίνιση του Four Seasons Hotel Ritz Lisbon.

Ο νέος Πρόεδρος της HOTREC, Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΕΕΕ), αναφέρθηκε σε αρκετά βασικά ζητήματα όπως η έλλειψη ταλέντων, η βιωσιμότητα και η ψηφιοποίηση. Τέλος, η παρέμβαση του Philip Boyen, Luxury Hospitality Consultant, Senior Advisor Corinthia Hotels, Ambassador Forbes Travel Guide, ήταν συναρπαστική και χιουμοριστική, μιλώντας εύστοχα για τη σημασία του να βάζεις τον σκοπό του ξενοδοχείου σου, της επιχείρησής σου πριν από το κέρδος ( όχι το αντίστροφο) και υπενθυμίζοντας πόσο σημαντικό είναι για τους Γενικούς Διευθυντές να συνομιλούν με τη νέα γενιά και όχι μόνο στα γυμνάσια ή τις ξενοδοχειακές σχολές αλλά και στα κολέγια.

Στους συνοδούς δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλύψουν την όμορφη πόλη της Λισαβόνας και τα περίχωρά της επιλέγοντας ανάμεσα σε μια ασυνήθιστη περιήγηση με tuk tuk, μια περιήγηση με κρασί και αμπελώνες, μια βόλτα σε μουσείο και ιστορική περιοχή και μια εκδρομή στο Cascais και τη Sintra.

Four Seasons Hotel Ritz Lisbon

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εμβληματικό Four Seasons Hotel Ritz Lisbon, υπό τη διαχείριση του μέλους της EHMA Guilherme Costa. Στην καρδιά της Λισαβόνας, αυτό το ιστορικό ξενοδοχείο ενσαρκώνει την πολιτιστική καρδιά και την ψυχή της Πορτογαλίας. Η διακόσμηση είναι ένας εκλεκτικός συνδυασμός art-deco και ανανεωμένου στιλ Λουδοβίκου XVI, ενώ μια συλλογή από σημαντικά σύγχρονα τοπικά έργα τέχνης γεμίζει τις αίθουσες. Το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο CURA προσφέρει μια κορυφαία γαστρονομική εμπειρία εμπνευσμένη από την εποχή.

Η εκδήλωση οργανώθηκε άψογα από την Πορτογαλική Επιτροπή που αποτελείται από τον Francisco Pereira da Silva (Πρόεδρος) – Hotel Albatroz Beach & Yacht Club; Francisco Correa de Barros, Guilherme Costa (Four Seasons Hotel Ritz Lisbon); Alexandre de Almeida (Hotéis Alexandre De Almeida Lda.); Sandro Fabris; Pedro Pinto (Corpo Santo Hotel Lisbon). Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται επίσης στους παραδοσιακούς χορηγούς της EHMA που πάντα υποστηρίζουν πολύ τον Σύλλογο.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Ανοίγει στην Αθήνα το πρώτο ξενοδοχείο της Ταϊλανδικής αλυσίδας Dusit Hotels στην Ευρώπη

N. K.

Ποιες μορφές τουρισμού σημειώνουν την μεγαλύτερη αύξηση

Γ. Π.

World Travel Awards 2022: Σάρωσε τα βραβεία η Domes Resorts & Reserves

Γ. Π.

Nordic Leisure: Εξαγορά τριών ξενοδοχείων σε Κρήτη και Ρόδο – πρόβλεψη για 60.000 Δανούς στη χώρα μας το 2023

Γ. Π.

Hotel Vermelho: Το πρώτο ξενοδοχείου του διάσημου σχεδιαστή παπουτσιών Christian Louboutin

Γ. Π.

Καινοτομία: Το βασικό εργαλείο ανάπτυξης

Γ. Π.
φορτώνει....