21.4 C
Άγιος Νικόλαος
23 Σεπτεμβρίου 2021
Food & Beverages

2ο Διεθνές Συνέδριο Ελιάς

Το παρόν και το μέλλον του ελαιόλαδου σε αυτές τις δύσκολες στιγμές

Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα κύρια εμπορικά προϊόντα για τα οποία η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα περήφανη. Απλώς σκεφτείτε ότι η χώρα βρίσκεται στην τρίτη θέση όσον αφορά την παραγωγή ελαιολάδου, ενώ το 80% του ελαιολάδου της είναι εξαιρετικής ποιότητας παρθένο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα φιλοξενεί μια σειρά εκδηλώσεων που σχετίζονται με το ελαιόλαδο, ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας. Για παράδειγμα, το 2ο Διεθνές Συνέδριο Ελιάς που θα φιλοξενήσει το “Krinos Olive Center στο Perrotis College” που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, Βόρεια Ελλάδα και με τίτλο “Τομέας Ελιάς: Αναζήτηση Καινοτομίας, Ανακαλύπτοντας Νέες Τάσεις”. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 03 και 04 Ιουνίου 2021 και θα επικεντρωθεί στα ακόλουθα θέματα: Βέλτιστες πρακτικές γεωργικής διαχείρισης. Αισθητηριακή αξιολόγηση για το ελαιόλαδο και τις επιτραπέζιες ελιές – Νομοθεσία και τάσεις μάρκετινγκ. Ο τομέας της ελιάς ως εργαλείο αγροτικής ανάπτυξης. Διατροφικές και υγειονομικές πτυχές των προϊόντων ελιάς Διαχείριση αποβλήτων και βιο-οικονομία · Χρήση πληροφορικής για βιώσιμη παραγωγή και νέα εργαλεία ιχνηλασιμότητας. Μάρκετινγκ προϊόντων ελιάς: επωνυμία εξαγωγών και ηλεκτρονικό εμπόριο.

Οι βασικοί ομιλητές από όλο τον κόσμο θα περιλαμβάνουν εμπειρογνώμονες από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό τομέα και θα παρέχουν μια επισκόπηση που περιλαμβάνει πρόσφατες καινοτομίες και μελλοντικές τάσεις στον κόσμο των ελαιολάδων. Οι αγρότες, οι ακαδημαϊκοί, οι επιστήμονες και οι επιχειρηματίες, που εκπροσωπούν κάθε στάδιο της παραγωγής ελαιολάδου, θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν στο διαδίκτυο και να συζητήσουν το παρόν και το μέλλον του ελαιολάδου σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Συνεδρίου Πηγή:https://greekfoodnews.com/2nd-international-olive-conference

Δείτε ακόμα

Διαδικτυακά φέτος το 9ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Ν. Π.

Διεθνής Έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών για Επαγγελματίες, ASIA FRUIT LOGISTICA

Μ. Τ.

Καλύτερος παραγωγός στην Ελλάδα αναδείχτηκε “Το Κτήμα Τέχνη Οίνου”

N. K.

Πώς η κατάψυξη συντηρεί τα τρόφιμα και τα διατηρεί ασφαλή;

Μ. Τ.

Daily Telegraph: «Πρωταθλήτρια» της γαστρονομίας η Κρήτη

Ν. Π.

Ά. Γκερέκου: Η φιλοξενία και η ελληνική διατροφή πρέπει να πηγαίνουν μαζί

Ν. Π.
φορτώνει....