Τουρισμός

Το μεγαλύτερο δίκτυο υδατοδρομίων στην Ευρώπη και στον κόσμο δημιουργείται στην Ελλάδα

Στην Ιεράπετρα το πρώτο υδατοδρόμιο του Λασιθίου.

Ένα νέο τουριστικό προϊόν με υπεραξία για τον ελληνικό τουρισμό τα υδροπλάνα !     

                    

Η Ελλάδα, με χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής, είναι ο ιδανικός προορισμός για θαλάσσιο τουρισμό και επενδύσεις με υδροπλάνο.Όλες οι εξελίξεις για το mega project των υδροπλάνων και οι νέες αδειοδοτήσεις των υδατοδρομίων στο δίκτυο της χώρας.

‘Όλο και πιο κοντά στην απογείωση έρχεται το mega project των υδατοδρομίων και η λειτουργία υδροπλάνων, καθώς σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες κατασκευής και αδειοδότησης τους από άκρη σε άκρη σε όλη την χώρα… Με στόχο στην πενταετία να λειτουργούν περί τα 150 υδατοδρόμια δημιουργώντας το μεγαλύτερο δίκτυο σε όλη την Ευρώπη αναφέρουν με λεπτομέρειες ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes S.A. κ. Νικόλας Χαραλάμπους και ο Πρόεδρος της Ελληνικά Υδατοδρόμια κ. Αναστάσιος Γκόβας, η ηγεσία των δύο εταιρειών που «τρέχουν» τις εξελίξεις στο θέμα αδειοδότησης των υδατοδρομίων.

 Η λειτουργία των υδατοδρομίων φιλοδοξεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε Μαλδίβες της Ευρώπης, με την δημιουργία 2.000 άμεσων και 5.000 έμμεσων θέσεων εργασίας, να «ξαναγράψει» τον χάρτη των μεταφορών στην χώρα μας και στην πλήρη ανάπτυξή του να δώσει στην ελληνική οικονομία πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για project που φέρνει επενδύσεις άνω των 300 εκατ. ευρώ στην πενταετία, μέσω της κατασκευής των υδατοδρομίων (άνω των 50 εκατ. ευρώ), της αγοράς αεροσκαφών των οποίων ο αριθμός εκτιμάται για την πρώτη πενταετία σε τουλάχιστον 20 (περί τα 130 εκατ. ευρώ), αλλά και της δημιουργίας σχολής εκπαίδευσης πιλότων υδροπλάνων μεταξύ άλλων. Μπορεί οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του project να έχουν περάσει από «40 κύματα» και να καθυστέρησαν και την προηγούμενη χρονιά λόγω της έλευσης της πανδημίας, ωστόσο οι προετοιμασίες δεν σταμάτησαν.

Ιεράπετρα

Όσο αφορά τον νομό Λασιθίου έχει υπογραφεί ήδη και συγκεκριμένα στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας, μεταξύ του προέδρου του Νομικού Προσώπου κ. Γεώργιου Ασπραδάκη και της Ένωσης Εταιρειών “Ελληνικά Υδατοδρόμια ΙΚΕ & Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.”, σύμβαση υποστήριξης προετοιμασίας φακέλου αδειοδοτήσεων για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα, ύψους 22.905 ευρώ .

Η Ένωση Εταιρειών αναλαμβάνει τη σύνταξη τριών μελετών, ενός ολοκληρωμένου τεχνικού φακέλου και τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών μέχρι την τελική χορήγηση της άδειας ίδρυσης του υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας, «ένα ακόμη φιλόδοξο εγχείρημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Μια νέα εποχή αναμένεται να ξεκινήσει, που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην Ιεράπετρα δημιουργώντας ένα καινούργιο τουριστικό προϊόν, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Σκοπός μας είναι η Ιεράπετρα, μέσω και της καινούργιας μορφής συγκοινωνίας που θα κατέχει, να αποτελέσει σημείο αναφοράς και πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Κρήτης».

Πηγή: Ελληνικά Υδατοδρόμια ΙΚΕ & Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.

Δείτε ακόμα

Το πρώτο 6στερο resort στη Δυτική Ελλάδα

N. K.

Airbnb: Αναμένει εκτόξευση εσόδων και κρατήσεων

Γ. Π.

Κρήτη:Υψηλές πληρότητες πάνω από 70% για Απρίλιο-Μάιο

N. K.

Τουρισμος: Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός φέτος για τους Γάλλους

Γ. Π.

Υψηλού επιπέδου επαφές του υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στο Βερολίνο για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού

Γ. Π.

Δύσκολη τουριστική χρονιά το 2021 – Να μπουν σε αναστολή οι ξενοδοχοϋπάλληλοι μέχρι να πάνε στην δουλειά

Γ. Π.
φορτώνει....