27.7 C
Άγιος Νικόλαος
1 Οκτωβρίου 2022
Food & Beverages

Σοκολάτα! Το αγαπημένο μας γλύκισμα την περίοδο της πανδημίας.

Εκπληκτική άνοδο στην κατανάλωση στις σοκολάτες διαπιστώθηκε το τελευταίο δεκάμηνο σύμφωνα με έρευνες οι οποίες έδειξαν ότι ο όγκος των πωλήσεων της σοκολάτας συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 ανέρχεται στο 16% δίνοντας μια τεράστια δυναμική στη βιομηχανία της σοκολάτας. Μεγάλος ο ανταγωνισμός με πολλές προσφορές, καινούριες γεύσεις και καινοτόμες συσκευασίες συνόδευσαν αυτή τη μεγάλη αύξηση της κατανάλωσης από την πλευρά των εταιριών που θέλησαν να κρατήσουν και να αυξήσουν τη θέση τους στην αγορά. Σε αυτή την κούρσα το μόνο σίγουρο είναι ότι βγήκε κερδισμένος ο καταναλωτής!

Μικρές ή μεγάλες, μαύρες ή λευκές, γεμιστές ή όχι, κάθε λογής γεύσεις ,σίγουρα ήταν και είναι μια μικρή και οικονομική απόλαυση που μας κράτησε και μας κρατά ακόμα γλυκιά συντροφιά ,αντίδοτο αν θέλετε στους περιορισμούς και τον αναγκαστικό εγκλεισμό που ζούμε λόγο της κρίσης στη δημόσια υγεία.

Η σοκολάτα είναι κυρίως απόλαυση! Μα από του προέρχεται η σοκολάτα;  Μα από το κακάο φυσικά!

Tο κακάο που είναι το βασικό συστατικό της σοκολάτας, προέρχεται από ένα πολύ δημοφιλές δέντρο, το κακαόδεντρο. Σήμερα καλλιεργείται γύρω από τον Iσημερινό και απαντάται στην Kαραϊβική, στην Aφρική, στη Νοτιοανατολική Ασία, καθώς και σε νησιά του Νότιου Ειρηνικού. Tα χρήσιμα μέρη του κακαόδεντρου είναι κυρίως οι καρποί του, οι οποίοι, μετά από ειδική επεξεργασία, δίνουν τη σκόνη κακάο και το βούτυρο κακάο.

Το κακάο διεγείρει την παραγωγή και έκκριση ενδορφινών. Σε καθορισμένες συγκεντρώσεις, αυτές οι ουσίες είναι ικανές να ενεργοποιήσουν τη φυσική διαδικασία εξάλειψης του λίπους. Επίσης, οι ενδορφίνες λέγονται και μόρια ευτυχίας διότι ενεργοποιούν αισθήματα όπως αυτά που νιώθουμε όταν είμαστε ερωτευμένοι, διεγείρουν τις αισθήσεις και απελευθερώνουν την ένταση.

Η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία, αλλά κρύβει και κινδύνους. Όπως πάντα, το μέτρο στην διατροφή είναι το κλειδί για καλύτερη υγεία.

Δείτε ακόμα

Προϊόν της χρονιάς 2021: Οι μεγάλοι νικητές

Μ. Τ.

Οι νικητές των βραβείων Bocuse d’Or 2021

Μ. Τ.

Ά. Γκερέκου: Η φιλοξενία και η ελληνική διατροφή πρέπει να πηγαίνουν μαζί

Ν. Π.

Artozyma 2022:To αλεύρι και η ζάχαρη έχουν την τιμητική τους

N. K.

Τα προϊόντα μας “Ούζο” και “Τσίπουρο/Τσικουδιά” ισχυροποιούνται πλέον ακόμη περισσότερο στις διεθνείς αγορές

Μ. Τ.

Το σίτεμα του κρέατος

Μ. Τ.
φορτώνει....