Τουρισμός

Μητσοτάκης: Είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε πολύ καλύτερα στον τουρισμό απ’ ό,τι πέρυσι

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προέβλεψε ισχυρή ανάκαμψη του τουρισμού αυτό το καλοκαίρι λέγοντας πως οι ταχείες εκστρατείες εμβολιασμού σε σημαντικές αγορές, ανάμεσα στις οποίες η Βρετανία και το Ισραήλ, θα ανοίξουν το δρόμο για να επιστρέψουν οι τουρίστες.

«Είμαι ρεαλιστής, όμως είμαι και συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα πάμε πολύ καλύτερα απ’ ό,τι πέρυσι», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

«Πέρυσι ήμασταν στο 20%-25% αυτού που θα είχαμε σε μια κανονική χρονιά. Αν φθάσουμε το 50% αυτού που θα είχαμε μια κανονική χρονιά, θα είναι και πάλι 100% καλύτερα από πέρυσι», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν θα είναι υποχρεωτικά για τους επισκέπτες φέτος το καλοκαίρι, όμως επισήμανε ότι η Βρετανία και το Ισραήλ δείχνουν τον δρόμο όσον αφορά την ταχύτητα των εμβολιαστικών εκστρατειών τους.

«Ουσιαστικά εξαρτιόμαστε από τον ρυθμό του εμβολιασμού στις κύριες αγορές μας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Για παράδειγμα, το Ισραήλ είναι μια πολύ σημαντική αγορά για την Ελλάδα και, αν το 70% του ισραηλινού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί μέχρι το τέλος Μαρτίου, θα είναι ευκολότερο να αρχίσουμε να ανοιγουμε σταδιακά για τους Ισραηλινούς που ενδιαφέρονται πραγματικά να ταξιδέψουν», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.SPONSORED CONTENTDelivering solar power to the most remote places on earthTotal Access To Energy Solutions (TATES) is at the forefront of the campaign to deliver solar power to some of the most remote places on earthAd by Total 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα

Εμβολιασμός 35-39: Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα

N. K.

Xenia Digi Hotel: Αύξηση ικανοποίησης και εσόδων στα Ελληνικά ξενοδοχεία το 2021 – Οι προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάκαμψη

Γ. Π.

Κρήτη και Ρόδος στο top 3 της TUI

Γ. Π.

Κρήτη:Μισό εκατομμύριο τουρίστες φτάνουν τις επόμενες 2 εβδομάδες

N. K.

Ανεβάζει ταχύτητες ο τουρισμός – Εκτίναξη αφίξεων

Γ. Π.

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Νέο eLearning πρόγραμμα Μάνατζμεντ & Μάρκετινγκ Τουρισμού

Γ. Π.
φορτώνει....