Σύμφωνα με ανακοίνωση του «Π.Α.Μ.Ε. επισιτισμού-τουρισμού-ξενοδοχείων» οι ξενοδόχοι, μέσω του αρμόδιου οργάνου εκπροσώπησης τους, για την υπογραφή της νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ζητούν:
· 10% μείωση στους μισθούς.
· 18 μήνες με μισθό 650 ευρώ (τουλάχιστον τρεις σεζόν) για όσους εισέρχονται πρώτη φορά στο επάγγελμα.
· Αύξηση στις κρατήσεις από το μισθό για διαμονή και φαγητό.
· Μείωση στο επίδομα τουριστικής εκπαίδευσης από 10% στο 6%.
· Καμιά συλλογική σύμβαση για τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε ξενοδοχεία με κάτω από 30 δωμάτια.
Τα παραπάνω επιβεβαιώνει με ανακοίνωση της και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ) και αναφέρει μεταξύ άλλων «…Απέναντι μας και η εργοδοσία είτε στα ξενοδοχεία είτε στην εστίαση που με πρόσχημα τον κορονοιό έβγαλαν όλα τα αντεργατικά τους συναισθήματα! … …οι οποίοι(σ.σ. οι ξενοδόχοι) τώρα στην διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την νέα Κ.Σ.Σ.Ε. αξιώνουν μείωση μισθών που αγγίζει το 20% !»
Καταλαβαίνουμε λοιπόν, ότι αν το αίτημα το ξενοδόχων γίνει δεκτό, αυτό θα σημαίνει μια πολύ μεγάλη αρνητική μεταβολή στο εισόδημα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και κατ’ επέκταση στο επίπεδο διαβίωσης τους, αλλά και τη μεγαλύτερη μισθολογική μείωση που συνέβη ποτέ στους εργαζόμενους στον τουρισμό!