Τουρισμός Φορείς

Η κυκλική οικονομία στον τουρισμό στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ανταγωνιστικού προγράμματος INCIRCLE

«Υπάρχει ανάγκη ενημέρωσης όλων των φορέων στην Κρήτη για την κυκλική οικονομία και ειδικότερα υπάρχει ανάγκη συγκρότησης ενός Πρακτικού Οδηγού Εφαρμογής Κυκλικής Οικονομίας στην Κρήτη στον Τουριστικό Τομέα, στα Ξενοδοχεία, στα Εστιατόρια και σε κάθε είδους τουριστική εγκατάσταση» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης επί Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης στην τρίτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ανταγωνιστικού προγράμματος INCIRCLE.

Στόχος του INCIRCLE είναι η εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας στον τουριστικό τομέα, με εστίαση στις ιδιαιτερότητες και τις συγκεκριμένες ανάγκες των νησιών και των αραιοκατοικημένων περιοχών της Μεσογείου.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν η Βάσω Μαδούλκα συντονίστρια του έργου. Από τον Δήμο Ρεθύμνου, ο οποίος επίσης είναι εταίρος του έργου και συνεργάζεται με την Περιφέρεια Κρήτης απεύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκηςκαι η Θ. Μπιρλιράκη Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου στον τομέα του Τουρισμού.

Από τον Δήμο Ρεθύμνου συμμετείχαν ακόμη ο Θωμάς ΚρεβετζάκηςΑντιδήμαρχος Καθημερινότητας, με εισηγήσεις τους οι Ναταλία Κυριακοπούλου και Βασίλης Μυριοκεφαλιτάκης, Άρης Στρατάκης Διευθυντής Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κρήτης, Μαρία Φλεμετάκη από την ΔΕΔΙΣΑ, Μανόλης Αγιομυργιανάκης από την Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων Ανατολικής Κρήτης, Μαρία Μαστρονικόλα από την AldemarResorts και εκπρόσωποι από την Π.Ε Δυτικής Κρήτης, ΔΕΥΑΗ, την εταιρεία Costa Nostrum και άλλες υπηρεσίες.

Αρχικά έγινε μία σύντομη παρουσίαση του έργου και των στόχων του ενώ εκπρόσωποι από το Δήμο Ρεθύμνου παρουσίασαν τα αποτελέσματα αντίστοιχων συναντήσεων στο Ρέθυμνο. Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για πρακτικές εφαρμογές και δράσεις κυκλικής οικονομίας σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου αλλά και στην εξεύρεση πόρων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων προκειμένου να ενισχύσουν τις δράσεις τους προς την κυκλική οικονομία.

Δείτε ακόμα

Εργαζόμενοι-Συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα στο πλευρό της ΠΟΕΕΤ

Γ. Π.

ΣΥΡΙΖΑ: Επιτακτική ανάγκη ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο για την ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού

Γ. Π.

Βασίλης Κικίλιας: Ο Τουρισμός επέστρεψε στην Αθήνα και δίνει μεγάλη ανάσα στη μικρομεσαία επιχείρηση

N. K.

ΠΟΕΕΤ: ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό εργασίας

Γ. Π.

Αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης 1.000 ανέργων – Συνεργασία ΟΑΕΔ & Amazon Web Services

N. K.

Στις ΗΠΑ και στο Μεξικό ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης

Γ. Π.
φορτώνει....