Η καταγωγή του αν και έρχεται από το Ρέθυμνο, εκεί που διαπρέπει τα τελευταία πέντε χρόνια είναι στα εδάφη του Ηρακλείου.
Το βιδιανό είναι μια ποικιλία που μας δίνει κρασιά κιτρινοπράσινου χρώματος, με έντονα πολυσύνθετα αρώματα, που ανάμεσα σε άλλα θυμίζουν αυτά του σαφράν, ώριμου ροδάκινου και του βερίκοκου.

Τα κρασιά αυτά έχουν υψηλή αλκοόλη, υψηλή οξύτητα και δείχνουν να έχουν αντοχές στο χρόνο. Πολλοί παραγωγοί τα παντρεύουν με άλλες ποικιλίες (όπως π.χ βηλάνα) για να αναδείξουν τη δυναμική αυτής της ποικιλίας. Ταιριάζει απόλυτα με ψάρια ψητά στα κάρβουνα ή ζυμαρικά με θαλασσινά.
Αυτή η ποικιλία παλαιώνει για περισσότερο από πέντε έτη. Δικαίως θεωρείται η επόμενη σπουδαία ελληνική ποικιλία.