Travel Guide Τουρισμός

Αυτά είναι τα 5 καλύτερα νησιά για το 2021, σύμφωνα με το ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller

Εν αναμονή της επιστροφής στην κανονικότητα ας προσπαθήσουμε λίγο να ξεφύγουμε από τον κορωνοΐό και απο το κρύο σχεδιάζοντας τις καλοκαιρινές διακοπές μας. Όταν ζεις σε μια πανέμορφη  χώρα όπως η Ελλάδα και υπάρχουν 117 κατοικήσιμα νησιά, μια δυσκολία την έχεις  στο να επιλέξεις πιο να επισκεφτείς. Μια πρώτη βοήθεια μας τη δίνει το ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveller, το οποίο και επιλέγει τα 5 καλύτερα νησιά για να επισκεφτείς το 2021

1. ΣΥΡΟΣ

Στη Σύρο, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, δεν θα βρείτε χωριά με κάτασπρα σπίτια  και ασβεστωμένους δρόμους.  Η πολύχρωμη πόλη της Ερμούπολης του 19ου αιώνα είναι χτισμένη σε δίδυμες κορυφές – μια Ορθόδοξη, η άλλη Καθολική, η κληρονομιά μιας μακράς Ενετικής κατοχής.  Υπάρχει ακόμα μια ισχυρή ιταλική γεύση στις μαρμάρινες πιάτσες της Ερμούπολης, τα αρχοντικά και τα σπίτια σαν μινιατούρα ρεπλίκα της La Scala, είναι το επίκεντρο μιας πολιτιστικής σκηνής όλο το χρόνο.  Η Σύρος φιλοξενεί φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων, χορού, ψηφιακής τέχνης, ταινιών, κλασικής μουσικής, τζαζ και ρεμπέτικου, τα ελληνικά μπλουζ που διαδίδονται από τον τοπικό μουσικό Μάρκο Βαμβακάρη.

 Η Σύρος εξακολουθεί να διαθέτει ναυπηγείο στο Νεώριο.  Αλλά η πιο υπέροχη κληρονομιά της ναυτιλιακής βιομηχανίας είναι τα αρχοντικά στα Βαπόρια και την Ποσειδωνία.  Οι παραλίες της δεν φημίζονται  – με εξαίρεση τη Δελφίνι, τη Βαρβαρούσα και τον Αετό στα ​​βόρεια.

2. ΣΙΦΝΟΣ

Η Σίφνος οφείλει τη φήμη της στο φαγητό στον πιο διάσημο απόγονο της, τον Νικόλαο Τσελεμεντή, ο οποίος έγραψε το πρώτο ελληνικό βιβλίο μαγειρικής το 1910. Ξεχάστε το σουβλάκι και το μουσακά: εδώ, κροκέτες ρεβίθια και κατσαρόλα βρασμένα είναι τα  βασικά πιάτα στις ταβέρνες.  Το νησί είναι γεμάτο με κεραμικά που παράγουν τα πήλινα σκεύη που χρησιμοποιούνται για ρεβυθάδα (ψητά ρεβίθια) και Μαστέλο Σίφνου  (αρνί με κόκκινο κρασί και άνηθο). 

3. ΥΔΡΑ

Το νησί των καπεταναίων και των καλλιτεχνών θα το λατρέψετε για την κοσµοπολίτικη αύρα, την αρχιτεκτονική, την αρτίστικη ψυχή και την πλούσια ιστορία του, που βάζουν τα πιο όµορφα χρώµατα στον καµβά της Ύδρας µε κυρίαρχο το γαλάζιο και το λευκό. Επίσης θα σας σαγηνεύσει µε ατέλειωτους περιπάτους, αφού –ως γνωστόν– για τροχοφόρα ούτε λόγος εδώ, αλλά και «βαρκάδες» µε θαλάσσια ταξί και καραβάκια.

4. ΜΗΛΟΣ

 Όλοι γνωρίζουν την Αφροδίτη του Μίλου (που βρίσκεται στο Λούβρο από τον 19ο αιώνα).  Μέχρι πρόσφατα, πολύ λίγοι είχαν ακούσει για τη Μήλο, το ηφαιστειακό νησί όπου ανακαλύφθηκε η χαριτωμένη ομοιότητα της Αφροδίτης.  Όσοι γνωρίζουν φρουρούν με ζήλο το πολύτιμο νησί τους, και ειδικά τις 70 (ή περισσότερες) παραλίες του – σίγουρα την πιο διαφορετική και δραματική ακτογραμμή όλων των ελληνικών νησιών.

 Σιγά σιγά ανακαλύπτεται η Μήλος.  Το Instagram είναι γεμάτο  με λήψεις χωρίς φίλτρο από τους κυματιστούς λευκούς βράχους στο Σαρακίνικο, την τρύπα κολύμβησης με πράσινο μπουκάλι στο Papafragas, και πολύχρωμα, ξεχαρβαλωμένα συρμάτα, μικροσκοπικά σπίτια σκαφών ανάμεσα σε βράχο και θάλασσα.  (Θα βρείτε τις καλύτερες ευκαιρίες για φωτογραφίες στο Klima και στα Mandrakia).  Αυτό το ζωγραφικό τοπίο διαμορφώθηκε από τα ορυκτά που υπήρξαν εδώ και καιρό πηγή πλούτου – οψιανός, στυπτηρία, βαρύτης και θείο.  Καθώς η βιομηχανία εξόρυξης 11.000 ετών σταδιακά μπαίνει στον τουρισμό, πολλά κομψά ξενοδοχεία έχουν εμφανιστεί.  Πηγαίνετε τώρα, προτού η απλή στάση των επισκεπτών μετατραπεί σε παλίρροια.

5. ΣΕΡΙΦΟΣ

 Η νυχτερινή επιτυχία των Κυκλάδων, η Σέριφος είναι το καλοκαιρινό καταφύγιο σχεδιαστών και αρχιτεκτόνων που προτιμούν τις αμμώδεις παραλίες της .  (Ένας Γάλλος ιδιοκτήτης σπιτιού είναι τόσο προστατευτικός που λέει σε όλους τους φίλους της ότι καλοκαίρια βρίσκεται στην κοντινή Σίφνο.) Ακόμα και τον Αύγουστο, θα βρείτε όρμους όπου μπορείτε να βυθιστείτε σε μια ευτυχισμένη μοναξιά.  Αυτό συμβαίνει επειδή οι καλύτερες παραλίες (Καλό Αμπέλι, Βαγιά, Σκάλα) είναι προσβάσιμες μόνο με τα πόδια ή με γαϊδουράκια.  Ακόμα καλύτερα, νοικιάστε ένα μηχανοκίνητο σκάφος από το λιμάνι, τη Λιβάδα.

Δείτε ακόμα

Τουρισμός: “Εκτινάχθηκαν” οι εισπράξεις το πρώτο εξάμηνο του 2021

Γ. Π.

Ιταλία: Eπανεκκίνηση του τουρισμού έως τις 2 Ιουνίου

Γ. Π.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για το Πάσχα

Γ. Π.

Β. Κικίλιας – Συμφωνία με τη Norwegian Cruise Line για 200.000 επιβάτες κρουαζιέρας το 2022

N. K.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

N. K.

Βασίλης Κικίλιας: Αυξημένες οι αφίξεις και οι εισπράξεις σε πολλές περιοχές της χώρας συγκριτικά με το 2019

N. K.
φορτώνει....