19.3 C
Άγιος Νικόλαος
10 Δεκεμβρίου 2022
Travel Guide Ξενοδοχεία Τουρισμός

Αυξημένη η επιθυμία για ταξίδια και οι νέες τάσεις το 2021

Αυτό προκύπτει από δύο πρόσφατες έρευνες της SLH, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου τους κ. Richard Hyde.

Τα αποτελέσματα δείχνουν την επιθυμία για ταξίδια φέτος όπου είναι δυνατόν, προσαρμόζοντας τα ταξιδιωτικά σχέδια στις αλλαγές που συνεχώς δημιουργούνται.

Ταυτόχρονα, επικρατεί ιδιαίτερη προτίμηση για μικρότερα ξενοδοχεία όπου η εμπειρία διαμονής μπορεί να διαχειριστεί και να προσαρμοστεί ευκολότερα.

Από αυτούς, το 63% είτε θα συνεχίσει με μια υπάρχουσα κράτηση, είτε θα αλλάξει το ταξίδι του σε άλλο προορισμό ή θα αναβάλει το ταξίδι του μέχρι το τέταρτο τρίμηνο.

Παράλληλα, ανεβαίνει συνεχώς η ζήτηση για πολυτελείς διακοπές, παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τους διεθνείς περιορισμούς ταξιδιού. Ενώ νέες τάσεις αναδύονται, όπως υγεία και ευεξία που σύμφωνα με το  Health & Fitness Travel αναμένονται να παίξουν μεγάλο ρόλο στις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στην νέα εποχή που ανατέλλει για τον τουρισμό!

Οι κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια το 2021.

1. Προσωπική υγεία και φυσική κατάσταση

Θα αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που θα ταξιδεύουν για να την ενίσχυση τόσο της ψυχικής όσο και της σωματικής τους υγείας.

2. Εποχιακές…μεταναστεύσεις

Οι ταξιδιώτες θέλουν να περάσουν μερικούς από τους χειμερινούς μήνες με αποδράσεις ευεξίας. Απολαμβάνοντας μια επιπλέον δόση καλοκαιριού, με ηλιοθεραπείες σε προορισμούς στο εξωτερικό.

3. Διαμονές ευεξίας κοντά στο…σπίτι

Το 2021 θα δείτε έναν άνευ προηγουμένου αριθμό ταξιδιωτών να αναζητούν απόδραση κοντά στο σπίτι.

Οι άνθρωποι αναζητούν να αποσυμπιεστούν και να απολαύσουν κάποια φροντίδα. Όμως, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα διεθνή ταξίδια θα αργήσει να ανακάμψει. Οπότε θα ψάχνουν τρόπους για να απολαύσουν χαλαρωτικές διακοπές πιο κοντά στο σπίτι.

4. Διακοπές με ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Οι διακοπές που επικεντρώνονται στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς σε μια εποχή όπου οι ανησυχίες για τη μετάδοση ιών αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινής ζωής.

5. Διακοπές απομακρυσμένης εργασίας

Δεδομένου ότι η σημερινή τεχνολογία επιτρέπει σε πολλούς εργαζόμενους να κάνουν τις δουλειές τους αποτελεσματικά από οπουδήποτε έχει ισχυρή και σταθερή σύνδεση Wi-Fi, εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για χαλάρωση και δραστηριότητες ευεξίας.

6. Η αυτο-φροντίδα, απαραίτητη

Οι ταξιδιώτες θα αναζητούν ειδικά καταφύγια ευεξίας για αποκαταστατικές θεραπείες και υγιεινές δραστηριότητες στις διακοπές με στόχο την αυτο-βελτίωση.

Η ενίσχυση αυτής της τάσης θα διαρκέσει πολύ την επόμενη δεκαετία.

7. Εύρεση προορισμών με…απόσταση

Η κοινωνική απόσταση είναι κορυφαία επιλογή για όλους τους ταξιδιώτες. Προορισμοί με μικρούς πληθυσμούς και άφθονο χώρο (με το πρόσθετο πλεονέκτημα των ζεστών κλιματικών συνθηκών) είναι σημαντικοί στην απόδραση ευεξίας.

8. Ευφυΐα και αειφόρο ταξίδι

Το 2021, οι ταξιδιώτες θα προσέχουν περισσότερο το αποτύπωμα τους στο περιβάλλον. Και είναι πιο πιθανό να επιλέξουν θέρετρα που έχουν δεσμευτεί για βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές.

Οι ιδανικές διακοπές θα είναι σε θέρετρα ευεξίας που υιοθετούν μια ολιστική προσέγγιση για τη διαμονή των επισκεπτών και ελαχιστοποιούν τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις.

9. Ανακούφιση από το άγχος

Για την καταπολέμηση των αρνητικών ψυχολογικών επιπτώσεων των μηνών που περνούν στο κλείδωμα, και η διαβίωση μέσα σε μια ατμόσφαιρα έντασης, φόβου και σύγχυσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εξατομικευμένες αποδράσεις για χαλάρωση και ψυχική ανάκαμψη γίνονται σχεδόν απαραίτητες.

10. Ταξίδια μουσικής…ευεξίας

Το ταξίδι ευεξίας θα επαναπροσδιοριστεί το 2021 με την ενσωμάτωση θεραπευτικής μουσικής και υγιεινών εμπειριών ήχου.

Νέα στοιχεία έχουν δείξει ότι η μουσική είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την ανακούφιση των παρενεργειών διαφόρων σωματικών και ψυχικών παθήσεων, όπως άγχος και υψηλή αρτηριακή πίεση.

11. Ιδιωτικό τζετ, για ταξίδια

Ο κίνδυνος έκθεσης στο COVID-19 είναι 30 φορές χαμηλότερος όταν ταξιδεύετε με ιδιωτικό αεροσκάφος.

Καθώς οι άνθρωποι συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στην προσωπική ασφάλεια και ευεξία εν μέσω της πανδημίας, οι πρώην πελάτες πρώτης και επιχειρηματικής κλάσης των εμπορικών αεροπορικών εταιρειών θα στραφούν σε ιδιωτικό τζετ. Διασφαλίζοντας υπηρεσίες πολυτελείας και προσωπικό χώρο.

Δείτε ακόμα

Μανόλης Γιαννούλης: «Ο Μάιος και ο μισός Ιούνιος θα πρέπει να θεωρούνται χαμένοι μήνες για το τουρισμό»

Γ. Π.

Οι ΗΠΑ χαλάρωσαν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για την Ελλάδα

Γ. Π.

Ο όμιλος Domes Resorts βραβεύει τους καλύτερους φοιτητές της ΑΣΤΕΚ

Γ. Π.

Ο τουρισμός στην κατάψυξη – Ερώτηση του 1 εκατομμυρίου το ποτέ θα ανοίξει η σεζόν

Γ. Π.

Συγκρότηση συμβουλίου καταδυτικού τουρισμού

Ν. Π.

Grand Hyatt Athens: Νέος Γενικός Διευθυντής ο κ. Πάνος Αλμυράντης

N. K.
φορτώνει....